Най-добрите български бадминтонистки Линда Зечири и Петя Неделчева се класираха за основната схема на големия турнир в Шах Алам, Малайзия, който е от най-високата категория Премиер Супер серии с награден фонд 550 000 долара.

Инфарктна победа постигна първата ни ракета Линда Зечири. Тя успя да спаси два мачпойнта преди да се поздрави с победата над представителката на домакините Чу Шен Лим с 14:21, 21:12, 24:22 в мач продължил час и 5 минути.

"В последния гейм малайзийката поведе с 20:19, а после имаше още един мачпойнт. Бях пределно мобилизирана. При последното разиграване завърших със смач в тялото на съперничката. Доволна съм, че влязох в схемата, но и там ме чака азиатка", коментира Линда от Малайзия.

В първия кръг на основната схема българката излиза срещу Ба Йон Джу от Южна Корея.

Неделчева се справи лесно с тайванката Чен Сиа Хуан с 21:10, 21:10 само за 23 минути. В основната схема Петя ще играе срещу друга бадминтонистка от Тайпе - Сю Я Чин.

В турнира по двойки ще участват и Габриела и Стефани Стоеви. В първия кръг те срещат поставените под № 7 представителки на Южна Корея Джън и Шин.