Зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов награди победителите при мъжете и жените от Държавното първенство по триатлон, което се проведе на гребния канал в Пловдив. Петър Божилов и Даниела Камбурова се окичиха със златните медали в надпреварата.

В състезанието при мъжете Петър Божилов от СКПСТ "Космос" финишира за 2:06:43 часа и изпревари с 3:39 мин. Иво Илиев от СКТ "Б. Доков". Трети се нареди Георги Палазов от СК "Палазов", който изостана с 6:12 мин. от победителя. При дамите най-добро време даде Даниела Камбурова-Александрова от СК "Три-екстрийм". Нейното време беше 2:26:34 часа. Втора остана Йолена Гешева от СК "Триатлет" с пасив от 3:12 мин. Трета на почетната стълбичка се качи представителката на СК "Шампион" Юлия Спасова, която финишира със закъснение от 5:48 мин.

Снимка 492488

Източник: ММС

"Радвам се да бъда тук, защото след дълги месеци на големи предизвикателства спортът постепенно се завръща към нормалния си ритъм. През тази година в Държавното първенство участват рекорден брой състезатели, което е гаранция за доброто развитие на триатлона у нас", заяви зам.-министър Павлов по време на церемонията по награждаването на призьорите.

Николай Павлов поздрави президента на Българската асоциация по триатлон Марио Илиев за отличната организация на шампионата в Пловдив.

Шампиони бяха определени във всички възрастови групи. При младежите над всички беше Борислав Палашев от СКТ "Палашев", който завърши за 57:16 мин. След него се наредиха представителите на СК "Траяна-Триатлон" Кристиян Иванов и Божидар Стефанов. При девойките първо време след плуване, колоездене и бягане даде Весела Димитрова от СКПСТ "Космос". Тя финишира за 1:09:12 часа като изпревари Михаела Зонова (СК "Шампион") и Ирена Атанасова (СК "Триатлет").

Снимка 492488

Източник: ММС

По време на Държавното първенство се проведе и отворен старт за аматьори, като целта беше популяризиране на триатлона в България. В него се включи и търговското аташе на американското посолство Мигел Ернандес. При мъжете победител стана Александър Лилов, а при жените победата беше за Евелина Златанова.

Министър Красен Кралев награди шампионите в юбилейното издание на регата "Кор Кароли"

Министър Красен Кралев награди шампионите в юбилейното издание на регата "Кор Кароли"

"Ветроходните спортове са част от магията на морските градове"