Младите хора на България трябва да растат, да се развиват и реализират тук. Те трябва да са активни, защото са бъдещето на страната ни. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов по време на срещата си с младите хора в Стара Загора по повод бъдещата Национална стратегия за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно.

Зам.-министър Павлов представи на младежите постигнатите резултати по отношение на младежките политики и очерта ясните цели на бъдещата Национална стратегия. Той подчерта, че Министерството на младежта и спорта (ММС) работи усилено по изготвянето на новата Национална стратегия (2020-2030).

На срещата присъстваха още заместник-кметът на община Стара Загора по хуманитарни дейности Иванка Сотирова, заместник-кметът на община Стара Загора по туризъм Красимира Чахова, областният управител Област Стара Загора Гергана Микова, младежки организации, Международен младежки център, ученици и студенти.

"Нашите надежди към младите са много големи не само защото те са нашето бъдеще, а защото техните идеи са много по-необременени и усещащи пулса на времето от тяхната гледна точка", каза зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова и представи реализираните младежки инициативи в града.

Областният управител Гергана Микова поздрави присъстващите и подчерта, че това са едни от най-удовлетворяващите срещи, защото младите хора са креативни и смели в онова, за което мечтаят. "Стара Загора е доказала, че е град на младите хора, които мислят и успяват да доведат докрай своите цели", каза тя.

В практическата част на срещата младежите имаха възможност да дискутират по групи препятствията, с които най-често се срещат в съответната област по метода "Дърво на проблемите". Те представиха своите идеи за справяне с тях като се фокусираха върху теми като достъп до информация, здравословен начин на живот, образование и доброволчество.

Срещи с младежи предстоят в още области на страната, където вниманието отново ще бъде насочено към гласа на младите.

Министър Кралев награди шампионката от Европейското училищно първенство по шахмат Петя Краиванова

Министър Кралев награди шампионката от Европейското училищно първенство по шахмат Петя Краиванова

На срещата присъстваха още председателят на Българска федерация по шахмат 1928 Руслан Тошев, изпълнителният директор на шахматен клуб ЦСКА Васил Илиев и гросмайсторът Маргарита Войска