Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова откри публичен дебат по проект "Младежки дневен ред 2027 - овластени млади жени в дух на активно гражданство и европейски ценности - VIRAGO". Събитието, организирано от Министерството на младежта и спорта, се провежда в София в периода 28-29 май. Проектът е насочен към млади жени на възраст между 18 и 29 години.

"Целта ни е да насърчим по-активното участие на млади жени в демократичните и обществени процеси", каза Диана Иванова при откриването на дебата.

Тя допълни, че е необходимо участниците в проекта да се запознаят с политиката за младежта и на Европейския съюз, да обогатят познанията си и да развият комуникативните си умения и личностни качества за представяне и работа в екип.

"В съвременното общество младите жени притежават множество възможности за участие във всички сфери на обществения живот, да заемат ръководни постове в национални и международни организации и да бъдат успешни лидери. Успешни примери във всяка област могат да бъдат посочени, но основополагащо е изграждането на умения и ключови компетенции", заяви зам.-министър Иванова.

В първия ден на събитието лекторът Снежана Костадинова представи пред аудиторията основните елементи на европейската политика за младежта, включително Стратегията на ЕС за младежта за периода 2019-2027. Беше проведен и дебат на тема "Пътят напред", в който се включиха и участници в младежките мобилности по проекта.

Проектът "Младежки дневен ред 2027 - овластени млади жени в дух на активно гражданство и европейски ценности - VIRAGO" е съфинансиран по Програма "Еразъм+" на Европейския съюз.