Заместник-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов проведе среща с президента на Международната федерация по хокей на лед (МФХЛ) Люк Тардиф. В Тампере, където се провежда 85-то Световно първенство по хокей на лед, двамата обсъдиха състоянието на спортната инфраструктура в България, която се използва за този спорт.

Тардиф обяви решението на Конгреса на федерацията страната ни да бъде домакин на Световното първенство за юноши до 18 години Дивизия 2 през месец март 2023 година. Номинацията беше представена в Тампере от президента на Българската федерация по хокей на лед Мартин Миланов и изпълнителния директор на централата Стоян Бъчваров.

Люк Тардиф пожела на зам.-министър Харизанов у нас да бъдат изградени още поне три закрити и модерни хокейни площадки, за да бъде задоволен големия интерес към този спорт.

Владимир Харизанов беше и сред гостите на официалната вечеря, дадена от президента на Международната федерация по хокей на лед. Утре (29.05) българската делегация ще присъства на полуфиналните срещи от Световното първенство. В спор за място на финала един срещу друг се изправят тимовете на Финландия-САЩ и Канада-Чехия. Двубоите се провеждат в откритата през миналата година "Нокиа Арена", която е с капацитет 13 455 зрители и е изградена по проект на американския архитект Даниел Либескинд.

В програмата на зам.-министъра на младежта и спорта е и среща със зам.-кмета на Тампере Мати Хелимо, както и разговор с местни експерти, които ще запознаят Харизанов с възможностите за смяна на инсталацията на ледената пързалка на Зимния дворец в София. В момента съоръжението използва амортизирана система, която има спешна необходимост от реновиране със съвременна енергоспестяваща технология.

Министър Радостин Василев: Утре ще отнемем лиценза на една от федерациите

Министър Радостин Василев: Утре ще отнемем лиценза на една от федерациите

Вижте какво заяви спортният министър