Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри спортния празник в Монтана, който е част от инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive. В надпреварата се включиха две училища от града, чиито възпитаници премериха сили в два вида спорт - тенис на маса и шах, и различни щафетни игри.

"Мисията на Европейска седмица на спорта е да помогне на децата да намерят своя път към спорта. Всички трябва да се стремим дни като този, изпълнени със спорт, да се превърнат в ежедневие", каза Андонов в своето приветствие към участниците в празника.

На събитието присъства кметът на Монтана Златко Живков. Подаръци и спортни пособия за участниците в надпреварата бяха осигурени от Министерството на младежта и спорта и Община Монтана. Европейска седмица на спорта #BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта, съфинансиран по програма "Еразъм +" на Европейския съюз.

Министър Кралев награди самбистките за отличията на Мондиала в Южна Корея

Министър Кралев награди самбистките за отличията на Мондиала в Южна Корея

Васил Соколов и Николай Матев, който е личен треньор на Анна-Мария Манушева, също бяха бяха отличени с плакети на ММС