Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов приветства учениците, взели участие в спортния празник в Дупница, част от Европейска седмица на спорта #BeActive.

Министър Кралев се срещна със сребърния медалист от Европейското първенство по билярд Станимир Русланов

Министър Кралев се срещна със сребърния медалист от Европейското първенство по билярд Станимир Русланов

За пръв път българин игра във финал за мъже на шампионат на Стария континент

Андонов посети Средно училище "Св. Паисий Хилендарски", в което се проведе открит час по физическо възпитание и спорт, в който се включиха над 100 деца, както и професионални треньори. На празника присъства и заместник-кметът по социалните дейности и духовно развитие на Община Дупница - Крум Милев.

"Радвам се да видя, че на събитието днес присъстват толкова много деца. #BeActive е една инициатива, която има за цел да накара повече млади хора да спортуват. Защото спортът означава здраве, здрав дух в здраво тяло. И този, който спортува, не боледува, той може да се развива. Спортът учи на ред и дисциплина, а те помагат за реализирането на всички цели в живота", каза в приветствието си зам.-министър Андонов.

Учениците от най-голямото училище в общината демонстрираха уменията си по различни видове спорт. На най-добре представилите се от тях, Андонов връчи специални подаръци.

Снимка 380190

Източник: ММС

Европейската седмица на спорта #BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа и се провежда за четвърта поредна година у нас. Основната тема на кампанията е "Бъди активен", като целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност.

Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от проекта на ММС "Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай", който е съфинансиран по Програма "Еразъм +".

лед спортния празник в училище, зам.-министър Андонов се срещна с кмета на Община Дупница - инж. Методи Чимев, на която го запозна с инициативата, нейните цели и как е протекъл откритият час по физическо възпитание в училището. Двамата обсъдиха значимостта на спорта сред младото поколение. Инж. Чимев отбеляза изключителната организация на трите световни първенства през месец септември и посочи, че именно подобни инициативи вдъхновяват децата да се занимават със спорт.

Снимка 380192

Източник: ММС