Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със сребърния медалист от Европейското първенство по билярд във Велдховен (Холандия) Станимир Русланов.

Mинистър Kралев откри ремонтираната тренировъчна зала в Перник

Mинистър Kралев откри ремонтираната тренировъчна зала в Перник

Ремонтът беше финансиран от Министерството на младежта и спорта

За пръв път българин игра във финал за мъже на шампионат на Стария континент, като Русланов отстъпи титлата в дисциплината 9-та топка в драматичен мач с Конрад Жешчин след 7:9. По пътя към медала той победи част от най-големите имена в този спорт, включително абсолютния световен рекордьор по титли Ралф Соке от Германия.

На срещата присъства и председателят на Българската национална билярд федерация Людмил Георгиев, който благодари на министъра за оказаната подкрепа. Участието на Русланов и целия ни национален отбор на първенството стана възможно, след като преди 5 месеца федерацията получи лиценз от Министерството на младежта и спорта. В шампионата България беше представена от 14 състезатели, които, освен сребърния медал, постигнаха и четири четвъртфинала.

На Европейското първенство участие взеха 560-има състезатели от 46 държави, които играха на 60 билярдни маси.

По време на срещата Георгиев уведоми министър Кралев, че в България ежегодно се организират над 70 турнира по билярд, включително и благотворителни.