Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и директорът на Спортно училище "Генерал Владимир Стойчев" Борис Борисов откриха обновената сграда на учебното заведение. Средствата за реконструкцията са осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., чийто бенефициент е Министерството на младежта и спорта. Модернизацията е извършена в изпълнение на договор за предоставяне на БФП № BG16RFOP001-3.001-0005-C03 от 27.02.2017 г. "Ремонт и реконструкция за въвеждане на мерки по енергийна ефективност за спортно училище "Ген. Владимир Стойчев" и общежитие, гр. София". В модернизацията на учебното заведение и общежитието са вложени 910 200 лв.

Снимка 502972

Източник: ММС

Проектът е насочен към подобряване на образователната инфраструктура, която има едновременно регионална и национална стойност. Освен значението си за областта спортното училище е неразделна част от националната система на физическото възпитание и спорта в България. Този тип училища са основни звена за подготовка на елитни спортисти и подобряването на условията в тях ще допринесе за създаване на привлекателна и безопасна среда за развитие на таланта на най-добрите състезатели в страната.

"Идеята на тази инвестиция е държавните спортни училища да станат по-привлекателни и с по-добри условия за спорт, за да може все повече деца да намират своето място тук, а това да се отрази на спортните постижения след години", коментира зам.-министър Андонов.

Снимка 502973

Източник: ММС

Ремонтните дейности, извършени в училището, включват цялостна подмяна на отоплителната инсталация в учебната сграда и в единия от двата блока на общежитието, поставени са висок клас панелни радиатори, цирколационна електронна помпа, колектор - водосъбирател/водоразпределител и разширителен съд. Извършен е ремонт на покрива на учебната сграда и на двата блока на общежитието, подменени са всички воронки по покривите. Създадени са и условия за достъп до сградата на общежитието на хора с увреждания.

В спортно училище "Генерал Владимир Стойчев" се обучават над 600 ученици, практикуващи над 15 вида спорт.

Министър Кралев откри волейболна зала във Враца

Министър Кралев откри волейболна зала във Враца

Ремонтът на съоръжението беше финансиран с 1 200 000 лв., осигурени с Постановление на Министерски съвет