Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри детския футболен турнир по мини футбол "Щастливи заедно". Събитието се организира от Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД), съвместно с Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) и със съдействието на Министерството на младежта и спорта (ММС).

"Спортът не е просто здраве, той учи на дисциплина и изгражда силен характер. В спортния свят ще намерите много нови приятели, той сближава и интегрира", каза Андонов в своето приветствие. Зам.-министърът поздрави участниците в турнира по повод 1-ви юни - Денят на детето и им пожела да бъдат здрави и щастливи.

В спортната надпревара участват деца в неравностойно положение от Център за настаняване от семеен тип "Мечтатели и приятели" - гр. София, Дом за деца лишени от родителска грижа "Асен Златаров" - гр. Враца, Възпитателно училище-интернат "Ангел Узунов" - гр. Ракитово, Регистрационно-приемателен център "Военна рампа", както и деца с изявени спортни дарби от детско-юношески футболен клуб "Национал".

За наградния фонд на състезанието ММС осигури топки, тениски, раници и шапки.

На събитието присъстваха още ректорът на Национална спортна академия доц. Пенчо Гешев, главният секретар на ДАЗД Теодора Иванова и председателят на БСФДМР Анатоли Илиев.

Зам.-министър Андонов в Брюксел: У нас насърчаваме младите да спортуват

Зам.-министър Андонов в Брюксел: У нас насърчаваме младите да спортуват

"Стремим се към създаването на нови и подобряването на съществуващите условия за физическа активност сред младите"