Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов изпратиха българския военен отбор за участие в Седмите световни военни игри в Китай.

"България има традиции в досегашните шест издания на Световните военни игри. До момента нашите представители са спечелили 11 отличия. Уверен съм, че отново ще представите родината и българската армия достойно", заяви пред спортистите Андонов.

Министерството на отбраната и председателят на Националната военна спортна федерация вицеадмирал Емил Ефтимов изказаха своята благодарност към ММС за подпомагането на федерацията с финансови средства, необходими за организирането и провеждането на спортните събития от вътрешния и международния спортен календар.

На Седмите световни военни игри България ще бъде представена от 22-ма състезатели в 8 вида спорт (лека атлетика, бокс, борба, таекуондо, джудо, ориентиране, тенис и стрелба). В делегацията от 36-ма души попадат още треньори, съдии, ръководители и официални лица. Надпреварата ще се проведе в Ухан, Китай, от 18 до 27 октомври 2019 г.

Зам.-министър Стоян Андонов участва в откриването на лекоатлетическия турнир на Ивет Лалова „Открий шампиона в теб“

Зам.-министър Стоян Андонов участва в откриването на лекоатлетическия турнир на Ивет Лалова „Открий шампиона в теб“

330 деца се включиха в инициативата