Специализираният сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg стартира инициатива за определяне на Най-добър млад спортист на България за годината.

Младата златна десетка ще бъде мини копие на тази при мъжете и жените, която спортните журналисти избират от 1958 г. насам. Определянето на №1 при младежите отново ще е дело на спортните журналисти.

От днес до края на годината (31.12.2011 г.) представителите на медиите ще могат да дадат своя глас за 10-те най-добри според тях. За улеснение Viasport.bg е изготвил списък с номинации, където са посочени най-големите успехи на младите ни таланти.

В десетката могат да попаднат спортисти и извън изброените, стига да са на възраст до 19 г. Анкетата се организира с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта, като лично министър Свилен Нейков ще награди победителя.

Церемонията по връчване на първия в историята приз за Най-добър млад спортист на България ще се проведе през януари 2012 г., като точният ден и час ще бъдат обявени допълнително.