Най-добрият ни гимнастик Йордан Йовчев заяви, че напълно справедливо е останал със сребърния медал на халки, на Европейското първенство по спортна гимнастика във Волос, Гърция.

Гимнастикът бе категоричен, че оценката за изпълнението му е била реална, въпреки че руският състезател Александър Сафошкин, който спечели, е получил съдийско рамо.

Състезателят ни сменял елементи в съчетанието си в последния момент, заради съдийски изисквания, което също оказало влияние при представянето му. 

Според президента на Бългрската федерация по гимнастика Никола Проданов, Йовчев е бил ощетен за пореден път.

Критичен към представянето си във Волос бе и другият ни силен гимнастик Филип Янев. Той коментира, че не е доволен от представянето си на прескок (б.а седмо място), тъй като е допуснал прекалено много грешки.

"Шестото място на Янев в многобоя е много силно постижение, защото повече от 10 години български гимнастик не е постигал толкова добро представяне", каза Никола Проданов.

13-ото място в отборното класиране, треньорът на националния отбор Милко Танкушев, оцени като леко отстъпление от реалните очаквания за класиране в рамките на десятката.

Танкушев добави, че е притеснен от липсата на резерв от гимнастици, от които да се избира за националния тим.