След малко повече от седмица капитанът на българския национален отбор по ММА Йордан Радев ще се завърне на родна земя след близо пет месечно отсъствие.

Силният ММА боец прекара времето си в школата „Грейси” в Ню Йорк, където проведе подготовка включваща тежки двуразови тренировки с едни от най-добрите състезатели в света. Преди броени дни в Хелзинки (Финландия) Радев записа важна победа в кариерата си, този път над един от най-силните руски бойци - Александър Шлеменко (кат до 84 кг). Мачът завършил с тежък нокаут и загуба за руския боец бе част от осемте срещи в 26-тото издание на турнирът по смесени бойни изкуства "Fight Festival". Соченият за изключително опитен руснак Шлемененко, който няма загуба в последните си девет срещи е с общ актив от 24 победи срещу 3 загуби в кариерата си.

Йордан Радев е играещ треньор на българския национален отбор по ММА (смесени бойни изкуства), който тази година участва в световната отборна лига "M-1 Challenge". Веднага след мача в интервю българинът заяви: "Чувствам се страхотно. Противникът беше много класен, но аз успях да наложа моята игра. Излязох много добре подготвен и бях уверен в себе си на 100%. Шлеменко е отличен боец и има невероятна игра в стойка, но се надявах да го изненадам. Искам специално да благодаря на Берти Копс и Любен Джубрилов, президент на БФММА", коментира Радев.