10-ият кръг от надпреварата по силов многобой "Айрън Мен" излъчи своя достоен номер едно. Явор Благоев спечели надпреварата на Държавното първенство, провело се в Брезник под мотото „Силните срещу дрогата".

В отсъствието на контузения лидер в генералното класиране Петьо Христов, Благоев използва по-най-добрия начин възможността да натрупа точки в битката за титлата. Явор победи, като комплексно беше най-добър в шестте отделни състезания. Той се наложи над конкурентите си в дисциплините „Щафета" (хъмър тяга 240 кг и обръщане на гума 420 кг), „Кобилица щафета" (300 и 360 кг) и „Морски спринт", а в „Силова щафета" (140 кг лог лифт) раздели първото място с Мариян Димитров.

Кристиятн Златков доминира в „Теглене на камион", във „Фермерска разходка" най-бърз беше Кристиян Златков.

В крайното класиране от 10-ия кръг Благоев се нареди първи с 32,5 точки, следван от Кристиян Златков с 27 т., Мариян Димитров с 19 и т.н.

„Много тежко и оспорвано състезание. Този път, освен пред доста динамични натоварвания, в които издържливостта беше решаваща, състезателите бяха изправени и пред доста тежки силови изпитания. Силите са доста изравнени.

Сигурен съм, че в следващия кръг Явор Благоев, Кристиян Златков, Мариян Димитров и завърналият се голям шампион Иван Майсторов отново ще направят голямо зрелище. С нетърпение очакваме и възстановяването на Петьо Христов", заяви Мирон Йорданов, председател на Българската федерация на силовите атлети „Айрън Мен".