Националният отбор на България по хандбал жени постигна втора поредна победа в турнира за Интерконтиненталния трофей на международната федерация по хандбал в Монтерей (Мексико). След успеха над Австралия с 37:21, воденият от Христо Коев български тим надигра с 26:24 и Канада.

Интерконтиненталният трофей се провежда за втора поредна година в Мексико. Той е учреден от Международната хандбална федерация за отборите, които са от долната част на световната ранглиста. Целта отбори с равни възможности да могат да участват в международни турнири.

В Монтерей се провеждат турнирите както за жени, така и за мъже. В тях участват по 5 отбора спечелили съответните континентални турнири. При жените, освен нашият отбор, за трофея спорят още Австралия, Тайланд, Канада и Конго. Играе се по системата всеки срещу всеки.

Мачът с Канада беше много оспорван като през цялото време играта вървеше гол за гол. Страхотна игра показа Станислава Димитрова, която вкара 12 гола, като 11 от тях през второто полувреме и беше с основен принос за успеха. Съвсем закономерно тя беше избрана за най-добра в българския състав.  Шест попадения реализира Лора Сарандева, по три вкараха Ралица Тодева и Лидия Ковачева, а по едно добавиха Анна Инджова и Александра Антонова. Страхотни изяви на вратата имаше и Кристина Миланова.

Така България се изравни с Конго на върха в класирането, като и двата състава са с по две победи до момента. Канада е с победа и загуба, а съставите на Тайланд и Австралия, които играят по-късно днес, са с по две загуби.