Кечболът е игра с топка, в която се съчетават елементи от волейбол, хандбал и народна топка. Правилата са опростени и може да се играе от всяка жена.

Липсата на сложните техники от волейбола правят играта достъпна от всички жени дори и без специфична спортна подготовка. Всеки отбор е изградени от 6 човека. По време на играта един срещу друг застават 2 отбора по 6 човека, които си подават топката помежду си и се стремят да прехвърлят топката над мрежа и да отбележат точка в противниковото поле. Играят се геймове до 21 точки.

Играта е създадена през 2005 г. от Офра Абрамович в Израел и през годините набира все по голяма популярност в света.

Лигата "Маманет" си е поставила за цел да възпита спортната култура сред майките и чрез тях да въздейства върху децата и семействата в страната и по света. "Маманет" съчетава спортни дейности и физическа подготовка, личен пример, спортно образование, социализация и предоставя възможност на всяка майка да се занимава със спорт. "Маманет" се превръща в спортно движение, което чрез принципите на спорта възпитава младите и показва чрез личен пример че всяка майка може.

В България играта се практикува от няколко години. Целта на отбора по Кечбол - София е да популяризира играта в България и да привлечем повече жени като се изградят повече отбори и се създаде "Лига Маманет - България", както редица други държави са направили. Лигата ще участва в национални и международни състезания, ще организира и подпомага редица мероприятия, ще застава зад каузи и т.н.

"НАШИЯТ ОТБОР Е ИЗГРАДЕН ОТ ЖЕНИ С РАЗЛИЧНА НАЦИОНАЛНОСТ И ИМЕННО СПОРТА С НЕГОВИТЕ ПРИНЦИПИ И ЖЕЛАНИЕТО ИМ ДА СЕ РАЗВИВАТ И ДА ДАВАТ ЛИЧЕН ПРИМЕР ГИ ОБЕДИНЯВА!

Заниманията по кечбол се провеждат в София в спортния комплекс на ЧУ "Свети Георги". Засега всеки вторник, от 20:30 часа.

Организатор на заниманията е г-жа Вали Зайдман, а треньор на отбора е г-н Васил Христев, Phd", информират от клуба.