Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с президента на Международния съюз по модерен петобой Клаус Шорман. Германецът е в София, която е домакин на Световната купа по модерен петобой.

"Радвам се, че отново съм в София. В дългата си кариера съм бил много пъти в страната, която в последните години се утвърди като отличен домакин на големи състезания", каза Шорман.

От своя страна Весела Лечева увери президента на Международния съюз, че Министерството на младежта и спорта подкрепя активните федерации, които се управляват професионално и искат да се развиват.

"Вашият опит като спортен ръководител е важен за нас. Важно е също така, че българската федерация е спечелила Вашето доверие и се справя на високо ниво с организацията на големи състезания", коментира министър Весела Лечева.

Лечева и Шорман коментираха освен предизвикателствата пред професионалния спорт и тези пред масовия спорт. Двамата са на мнение, че след поредицата от кризи в Европа, сред които и приключилата епидемия от Ковид-19, спортът трябва да бъде изведен на приоритетно място.