Основната причина за отхвърляне на кандидатурата на София е, че бе пропиляно ценно време за лобиране за кандидатурата. Това заяви председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева.

"Липсата на сериозна подкрепа оказа крайно негативно влияние върху кандидатурата ни пред Международния олимпийски комитет. Мисля, че кандидатурата ни имаше реални възможности да влезе сред трите най-силни още сега.

Гледаме напред, но трябва да си вземем сериозни поуки", не скри разочарованието си Весела Лечева, която бе част от делегацията ни в Лозана.

"Всяко споменаване на България и София е реклама за страната ни. Решението на Международния олимпийски комитет обаче е крайно незадоволително за нас и сме разочаровани. Най-важното сега е да извлечем всичко ценно от направеното до тук и да го използваме по най-добрия начин за следващата ни кандидатура.

Трябва да се поучим от грешките си и да гледаме напред", каза председателя на Агенцията по туризъм Марио Ал Джибури, който също бе член на делегацята ни.