Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше официален гост на откриването на новата академична учебна година във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

"С обучението и научно-изследователската си дейност Великотърновският университет е сред най-авторитетните образователни и научни институции в България. Десетилетия наред Вие доказвате високото качество на Вашето образование, съхранявате и развивате дълбоките просветни и културни традиции, наследени от Търновската книжовна школа, които се предават от поколение на поколение и днес имат своите измерения в бъдещето. Стандартите, които Вашият университет налага, го утвърждават като фактор в създаването и развитието на интелектуалния потенциал в България," каза в словото си пред паметника на светите братя Кирил и Методий министър Лечева.

Тя пожела на преподавателите да бъдат здрави, удовлетворени от постигането на своите цели и горди от професионалната реализация на техните студенти.

"Скъпи студенти, бъдете здрави и успешни, мечтайте, спортувайте и постигайте своите цели днес в студентската аудитория, утре - в професията и в живота!," с тези думи министър Лечева се обърна към студентите във Великотърновския университет.

Заедно с ректора на университета проф. Христо Бонджолов и първокурсничка Весела Лечева удари камбаната за успешна академична година.

Весела Лечева поздрави гимнастичките за златото

Весела Лечева поздрави гимнастичките за златото

"Поставяте основите на ново поколение от спортни звезди"