Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети съботната тренировка на гимнастичките преди Световното първенство по художествена гимнастика в София (14-18 септември).

Министър Лечева подари знаме на ансамбъла, индивидуалните състезателки Боряна Калейн и Стилияна Николова и техните треньори и им пожела да носят гордо националния флаг.

"Пожелавам ви да постигнете мечтите си, да зарадвате публиката и вашите последователи, да донесете много удовлетворение на всички, защото вие притежавате талант и подготовка да го направите. Имате зад гърба си традицията на българската художествена гимнастика, своите идоли, имате големите успехи от Олимпийски игри и Световни първенства. Играйте със сърце, за да зарадвате публиката и да реализирате своите възможности. Желая ви успех", каза министър Весела Лечева.

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева благодари за посещението и от името на отбора подари на министър Весела Лечева плакет.

"За нас е чест, че дойдохте при нас, защото ни предстои важно състезание, а очакванията към отбора са големи", каза Раева.

Министърът на младежта и спорта изгледа съчетанията на Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъла, а след това обсъди с президента на федерацията Илиана Раева състоянието на зала "Раковски".

Световното първенство в София е първа олимпийска квалификация преди Игрите в Париж 2024.

Весела Лечева: Спортните организации са най-естествените ни партньори

Весела Лечева: Спортните организации са най-естествените ни партньори

Виждам много тежко разрушение в отношенията между спортните организации и Министерството, споделя тя