Ръководството на пловдивския колоездачен клуб Цар Симеон 1898 се е отказало да привлече в отбора си четирикратния победител в Международна колоездачна обиколка на България Ивайло Габровски. Звездата в родното колоездене проявил сериозен интерес да се състезава през новия сезон за пловдивския велотим, защото в момента той няма отбор, след завръщането си от САЩ.

Габровски е потърсил контакти с шефовете на Цар Симеон 1898. Първоначално асът на педалите е влизал в плановете за предсезонната селекция, но впоследствие е отпаднал от сметките. Това призна изпълнителният директор на Цар Симeон 1898 Йордан Зашев.

„Преценихме, че Ивайло няма да се впише добре в нашия колектив и затова се отказахме от него. Той безспорно е много силен бегач с безспорни лидерски качества, но на нас не ни трябват индивидуалисти, а повече момчета, които мислят първо за колектива и отбора.

Освен това стратегията на нашия клуб вече е да се разчита и налага предимно момчета от нашата си школа и да даваме път на наши млади таланти. Затова се отказахме от привличането на Габровски”, обясни Зашев. Ивайло Габровски е бил предложен на „царския” тим от наш колоездачен мениджър. Бегачът също бил готов да пристигне под тепетата, за да преговаря за бъдещ договор, но след отказа от Пловдив е започнал да проучва други оферти.