Тази вечер се проведе годишната церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на България за изминалата 2017 г. - "Нощта на шампионите". Организатори на събитието бяха Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта.

Снимка 338442

Източник: ММС

Отличените спортисти и треньори получиха парични премии на стойност 215 000 лева, осигурени от СПОРТ ТОТО. БСТ отделя 33% от постъпленията в игрите си за развитието на физическото възпитание и спорта в България. Само през 2017 тази сума възлиза на близо 28 000 000 лева.

Григор Димитров още една седмица ще бъде №4 в света

Григор Димитров още една седмица ще бъде №4 в света

Българинът ще бъде задминат от Александър Зверев идния понеделник

"Спортист на България" за 2017 г. стана Григор Димитров, който беше отличен заедно с неговия личен треньор Дани Валверду. В категорията "Отбор на България" паричната премия от 50 000 лeвa получиха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика. Със същата сума беше наградена и тяхната треньорка - Весела Димитрова, която стана "Треньор на България" за 2017 година. В категорията "Спортист с увреждания на България" беше награден Ружди Ружди, а неговият личен треньор Радостин Тодоров получи чек за 5 000 лeвa. На церемонията бяха дадени парични премии и за млади спортисти на възраст до 14, 18 и 23 години и техните треньори. Младият шампион по таекуон-до Александър Джорджев и неговият треньор получиха по 5 000 лeвa. В категорията "Млад спортист на България до 18 години" плувецът Антъни Иванов взе парична премия от 10 000 лева, а треньорът му - 5 000 лева. "Млад спортист на България до 23 години" за пореден път стана Даниел Асенов, който получи чек за 10 000 лева, а неговият треньор - чек за 5 000 лева.

Снимка 338441

Източник: ММС

На церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетния орден "Венец на победителя" на шест значими личности с безспорни постижения и принос за развитието на българския спорт.

Снимка 338444

Източник: ММС

За своите юбилеи и кръгли годишнини през 2017 г. с почетен знак "Венец на победителя" бяха наградени една от легендите на футбола в България - Христо Бонев - Зума, най-голямата звезда на българския кану-каяк Николай Бухалов, магическият халф - Йордан Лечков, скиорът на века - Иван Лебанов, легендарният шампион по борба - Петър Киров, както и алпинистът - Методи Савов!

Илиана Раева впечатлена от ансамбъла и девойките

Илиана Раева впечатлена от ансамбъла и девойките

"Ансамбълът представи по най-добрия начин композициите си"

"С радост и признателност посрещаме всеки постигнат успех, всеки извоюван медал за България. Защото знаем колко усилия, воля и кураж стоят зад всяка титла и всяко състезание. Благодарни сме на всички наши спортисти, треньори и техните екипи, които със своята дейност съхраняват спорта и прославят българския дух и сила по света. Всички те са герои. И тази церемония е един от начините, чрез който искаме да им покажем нашата признателност, но и да насърчим всички наши спортисти за още повече успехи. Искам специално да благодаря, че всеки един от нас, всеки един участник в игрите на СПОРТ ТОТО, дава своя важен принос за развитието на спорта и така подпомага прославянето на името на страната ни", каза на церемонията г-н Дамян Дамянов, изпълнителен директор на Български спортен тотализатор.

Снимка 338443

Източник: ММС