Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на икономиката Лъчезар Борисов се срещнаха с представители на спортните клубове в Стара Загора. Те се запознаха с основните проблеми, които стоят пред тях в дейността им, като много сериозно беше засегнат въпросът за отпусканите средства от ММС по Програмата за развитие на спортните клубове. В Стара Загора 23 клуба получават субсидия, която е в размер на 307 691 лв.

Министър Кралев проведе работна среща с представители на спортните клубове в Сливен

Министър Кралев проведе работна среща с представители на спортните клубове в Сливен

Кралев отбеляза, че до момента в спортна инфраструктура са инвестирани над 500 млн. лв. от правителствата на Бойко Борисов

"Плановете ни са през следващите 4 години да достигнем до 200% увеличение на парите, които се отпускат за клубовете. Това е важно да се случи, за да могат треньорите да получават по-високи възнаграждения за своята работа. Те са хората, които изграждат спортистите", заяви Кралев. Той допълни, че се предвижда да се повиши квалификацията на наставниците и да бъде регламентиран техният статут.

Снимка 521926

Източник: ММС

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви, че ще продължи изграждането на физкултурни салони в цялата страна. Планът е всяка година да се строят по 25 съоръжения. В Стара Загора ще бъде построен такъв във II ОУ "П. Р. Славейков". Вълчев допълни, че се работи и по идеята във всяко училище да бъде изградено футболно игрище, с което да се подобрят значително условията за провеждането на часовете по физическо възпитание.

Министър Кралев подкрепи националите ни за Купа "Дейвис"

Министър Кралев подкрепи националите ни за Купа "Дейвис"

Домакин на мачовете е зала “София”

Пред клубовете спортният министър Красен Кралев обяви, че много скоро ще започне изграждането на лекоатлетическа писта на един от тренировъчните терени на стадион "Берое". ММС инвестира близо 1 250 000 лв. в строителните дейности по съоръжението. През 2015 г. спортното министерство осигури 348 065 лв. за ремонта на тренировъчното игрище на стадион "Верея". "Имаме много работа по спортната инфраструктура в цялата страна. След като 30 години не беше направено нищо, правителствата на Бойко Борисов инвестираха около 500 млн. лв., за да може в България да имаме съоръжения, които да приемат международни спортни прояви от най-висок ранг. В Стара Загора ще бъде изградена голяма многофункционална спортна зала, за която Министерският съвет отпусна 14,5 млн. лв. Искаме да продължим с този амбициозен план и през следващите години", допълни Кралев.

Представителите на спортните клубове изказаха своята благодарност към министър Кралев за отношението и подкрепата, която срещат от спортното министерство през последните години.

Министър Кралев проведе среща със спортните клубове от Велико Търново

Министър Кралев проведе среща със спортните клубове от Велико Търново

Започна ремонтът на зали по борба, бокс, вдигане на тежести и спортна стрелба

След разговорите Красен Кралев посети стадион "Берое", където наблюдава на живо футболната среща от Първа лига между "Берое" и "Лудогорец".