Завършиха квалификациите за световното първенсво по снукър в Шефийлд. Както Топ Спорт ви информираше редовно, в нея взе участие българският шампион Братислав Кръстев.

Брандо отпадна още в първия кръг от китайския майстор на щеката Жанг Анда. Жанг  продължи с победи срещу Марк Дейвис с 10:5 и Жоу Йуелонг с 10:7 и се класира за финалите..

Бившият номер едно в световната ранглиста Динг Жинхуа, който една седмица преди квалификацията изпадна от голямата 16-ца, с лекота се справи с Найджъл Бонд с 10:2 в последния си двубой.

„Няма никакво значение срещу кого ще играя," коментира жребия той. „Те не искат аз да им се падна."
Динг загуби само седем фрейма в трите квалификационни срещи и ще бъде сериозно препятствие за всеки един от най-добрите играчи.

Напред продължиха бившите световни шампиони - Питър Ебдън от 2002 и Греъм Дот от 2006. Както и двукратният финалист Али Картър. Шотландецът Алън МакМанъс за 20-ти ще участва на световно първенство.

Отпаднаха световният шампион от 1997 Кен Дохърти и двукратният финалист Матю Стивънс.


За основната схема на световното първенство по снукър се класираха трима китайци: Динг Жинхуа, Жанг Анда и Лианг  Уенбо.

Англичаните, които продължават напред са девет: Питър Ебдън, Роби Уйлямс, Робърт Уилкинс, Майкъл Холт, Кирън Уилсън, Сам Беърд, Дейвид Гилбърт, Али Картър и Митчел Ман.

Шотландците са трима: Греъм Дот, Алън МакМанъс и Антъни МакГил. Райън Дейл е единственият представител на Уелс.

Срещите започват в неделя в легендарния Крусибъл Тиътър в Шефийлд.