Три дами са победителки в "Синя звездна класация" за 2021 г. С приза за номер едно на СК "Левски" на церемонията в Музея на спорта бяха наградени златните олимпийски медалистки от ансамбъла по художествена гимнастика Стефани Кирякова и Ерика Зафирова от клуб "Левски Илиана".

Третата отличена спортистка е състезателката по борба Тайбе Юсеин, която донесе бронзов медал в категория 62 кг от игрите в Токио. И трите получиха плакети, финансови награди и книги, връчени от зам.-министъра на младежта и спорта Диана Иванова и от кмета на район "Подуяне" Ева Митова.

Подгласнички в класацията са още две момичета от борбата - сребърната европейска медалистка Миглена Селишка (50 кг) и петата от световното първенство Мими Христова (68 кг).

За треньор на годината за пореден път беше отличен Петър Касабов, наставник на женския отбор по борба в "Левски" и в националния тим на България.

"Синята" борба взе още една награда - "най-перспективна детско-юношеска школа". Тенисистът Адриан Анреев заслужи плакет за "пробив в световния спорт". Талантът на "Левски" пропусна церемонията поради участие в турнир.

Големия приз "Всеотдайност" получи бившата председателка на обединението СК "Левски" Бранимира Цветанова, която допринесе за стабилизирането на обединението и се оттегли от поста преди година. Освен нея беше наградена и Димитрина Теофилова, дългогодишен секретар на клуба по борба. Двете освен плакет си тръгнаха и с картини, връчени от Тодор Стефанов - председател на СК "Левски".

Най-много отличени имаше в категория "най-перспективен млад състезател": осем борци - Никълъс Сулев, Йордан Топалов, Калоян Иванов, Кристиян Миленков, Спартак Валентинов, Даниела Бръснарова, Гергана Стоянова и Виктория Бойнова, както и двама боксьори - Ясен Радев и Кирил Борисов.

Освен тях в същия раздел бяха наградени: Димитър Смилянов (самбо), Камелия Петрова, Мария Стаменова и Ева Емилова (художествена гимнастика) и Калоян Стаменов (спортна стрелба). Сред призьорите са и петимата волейболни национали от "Левски", донесли световно сребро от младежкото първенството в Иран - Лазар Бучков, Александър Николов, Венислав Антов, Владимир Гърков и Стоил Палев.

Всички състезатели получиха финансови награди. Тържеството започна с призове за уредничката на Музея на спорта Катя Иванова и за Светлозар Герджиков, който дари на "синия" баскетбол документ за учредяването на женския клуб на "Левски".

Зам.-министърът на спорта Диана Иванова награди победителите в “Синя звездна класация 2021”

Зам.-министърът на спорта Диана Иванова награди победителите в “Синя звездна класация 2021”

По време на церемонията беше представен учредителен протокол на женския баскетболен клуб "Левски" от 1923 г.