Треньорът на Тезджан Наимова - Стойко Цонов призна, че е очаквал подобен резултат възпитаничката си, която в неделя вечер стана европейска шампиона в спринта на 60м в зала на шампионата в Гьотеборг. В интервю за в-к „Марица" Цонов сподели, че дори е очаквал Наимова да запише още по-сериозен резултат.

„Разбира се, че очаквах подобен резултат. Нали затова изкарахме тази дълга подготовка в Южна Африка, която трая месец и половина. От 15-и януари бяхме там и летяхме направо за Гьотеборг.

Единственият риск беше с полетите, тъй като пътят бе дълъг и можеше да се получи някакво закъснение. Всъщност очаквах дори още по-добър резултат от Тезджан, ако се бяхме готвили в нормални условия, но знаете какви проблеми имаше със залите в Пловдив в края на миналата година.

Трябваше да тренираме във волейболната зала на Лаута. А това все пак е зала за волейбол, не за лека атлетика. Така че разликата с втората можеше да бъде и по-голяма, още повече че Тезджан нямаше и достатъчно време за почивка след дългото пътуване от Южна Африка през Истанбул до Гьотеборг", коментира Стойко Цонов.