Нено Терзийски ще продължи да води мъжкият ни национален отбор, въпреки слабото представяне на световното първенство в Доминиканската република миналия месец. Новината съобщи за "Топспорт" президентът на родната федерация Андон Николов.

"Решението бе взето на Управителния съвет на централата. Имаше хора, които искаха оставката на Терзийски, но решихме да му дадем още един шанс. Предложението за отстраняването на наставника може да бъде преразгледано на следващото заседание на Управителния съвет в Хасково на 7 ноември, когато ще бъде републиканското първенство", заяви Николов.

Олимпийският шампион от Мюнхен'72 разкри, че федерацията ще награди всички щангисти, завършили до осмо място на шампионата на планетата в Санто Доминго. Там българите спечелиха само един медал - бронз на Демир Демирев (кат. до 69 кг).

Междувременно стана ясно, че асът ни при най-тежките Величко Чолаков ще бъде подложен на операция в началото на следващата седмица. Бронзовият медалист от Атина'04 има натрупване на хрущял на коляното и не може да тренира пълноценно.

Освен двуметровият исполин от травми се оплакват още двама тежкоатлети. Това са страдащият от дискова херния олимпийски шампион Милен Добрев (94 кг) и Златан Венев (85 кг), който на няколко пъти извади лакътя си. И двамата обаче заявиха, че ще са готови до олимпиадата в Пекин след по-малко от две години.