Първият ATP Masters 1000 турнир за годината в Индиън Уелс навлиза в заключителната си фаза, а сред участниците в нея е и Григор Димитров. Първата ни ракета за втора поредна година се представя отлично на кортовете в Калифорния. През миналия сезон, българинът достигна до полуфиналите, a сега Димитров вече е на четвъртфинал. Той започна директно от втория кръг и досега отстрани 78-ия в света Джордан Томпсън, 33-тия Александър Бублик и 23-тия Джон Иснър. В тези 3 мача хасковлията, който в момента е под №35 в ранглистата, дори не загуби сет. Сега на 1/4-финалите обаче му предстои още по-сериозно предизвикателство и ще се изправи срещу световния №7 Андрей Рубльов.

Двубоят Димитров - Рубльов е първи в програмата на централния корт в петък вечер (18 март). Мачът ще започне в 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 1. Двамата са се изправяли общо 4 пъти един срещу друг, като са си разменили по 2 победи. Последният им двубой обаче датира от 2019 г., когато руснакът спечели в Пекин.

Ако Димитров спечели, то на полуфиналите ще се изправи срещу победителя от двубоя между Миомир Кецманович и Тайлър Фриц. Участниците в другия полуфинал пък вече са ясни и те са Рафаел Надал и Карлос Алкарас. Участието на Григор Димитров на четвъртфиналите, както и полуфиналите и финала на Мастърса в Индиън Уелс зрителите ще могат да гледат пряко по MAX Sport 1. Полуфиналите започват в събота вечер от 22:00 ч. и ще се играят един след друг, а големият финал е от 00:00 ч. на 21 март.

Програмата на MAX Sport ще зарадва и феновете на футбола, които ще имат възможност да гледат цели 3 големи европейски дербита. На преден план изпъква Ел Класико. Голямото дерби на испанския футбол между Реал Мадрид и Барселона е в неделя от 22:00 ч. и ще бъде излъчено пряко по MAX Sport 4.

Снимка 567315

С оглед на статистиката Кралския клуб влиза като фаворит в двубоя. Мадридчани са начело в класирането на LaLiga с цели 10 точки преднина пред 2-рия Севиля, а Барселона е на 3-та позиция с 15 точки изоставане от големия съперник. Освен това, "белите" имат сериозно предимство в последните дербита. В последните 5 издания на Ел Класико Реал неизменно се поздравява с успеха, като само в последния случай през януари той дойде след продължения за Суперкупата на Испания. Барса обаче е във възходяща форма и в серия от 4 поредни победи в първенството и със сигурност не може да бъде считан за аутсайдер, особено в дерби като Ел Класико.

Серия А ще ни предложи дербито на Рим между Рома и Лацио. Двата тима в момента са директни съперници в борбата за местата, даващи право на участие в евротурнирите. Лацио заема 5-о място във временното класиране с 49 точки, докато Рома е на 7-а позиция с 48 т. И двата отбора изостават сериозно от местата в топ 4 (заемащият 4-то място Ювентус е с 56 т.), заради което няма място за грешки в предстоящите двубои. Дербито Рома - Лацио е на 20 март, неделя, от 19:00 ч. и ще бъде излъчено пряко по MAX Sport 3.

Снимка 567314

А неделният дерби маратон започва още следобед с големия сблъсък на Нидерландия между Аякс и Фейенорд. Грандът от Амстердам в момента е лидер в класирането на Ередивизи с 63 точки, с 2 повече от ПСВ Айндховен, а Фейенорд е на 3-то място с 55 т. Освен в класирането, Аякс има и сериозно предимство в последните директни срещи, като е в серия от 5 поредни победи срещу съперника от Ротердам, и то при голова разлика 13:0. Дали обаче Аякс отново ще успее да се поздрави с успех и да се затвърди на върха в класирането зрителите ще разберат на 20 март от 15:30 ч. пряко по MAX Sport 2.

Фантастичен Григор Димитров е на 1/4-финал в Индиън Уелс без загубен сет

Фантастичен Григор Димитров е на 1/4-финал в Индиън Уелс без загубен сет

Елиминира Джон Иснър