Легендата на българския автомобилизъм Павел Жеков се нуждае спешно от преливане на кръвна плазма, алармираха неговите близки. Жеков се лекува от COVID в сливенската болница. Той се нуждае от плазма кръвна група А+. Желаещите да помогнат могат да се свържат с близките му на сайта на автомобилната му школа www.jrs.bg.

Павел Жеков е легенда в рали шампионата и майстор на спорта, първият български Европейски рали шампион (1994 година). Специализира своите умения в най-добрата рали-школа в света, чиито възпитанаци са Себастиан Льоб и Себастиан Ожие - във Франция.

Притежава повече от 20 години стаж като професионален рали-пилот. Павел Жеков е многократен шампион на България в различни автомобилни дисциплини, включително на писта и планинско изкачване. Той е и дългогодишен член на националния отбор по автомобилизъм на България, заради огромните му успехи на различни състезания в България и други страни. Заема първи места на поредица от изключително тежки ралита в Халкидики и Кипър.

Съпругата на Паоло Роси разказа през сълзи за последните му мигове

Съпругата на Паоло Роси разказа през сълзи за последните му мигове

"Той не искаше да си тръгва"

През 1990 година закупува своя автомобил Ауди Купе Куатро, който до момента е бил един от най-мощните и модерни автомобили и с който през 1991 година става шампион на страната и "Автомобилист номер 1 на България".

През 1995 година, получил подкрепата на БФАС, открива първата професионална Академия по безопасно майсторско шофиране в България. Негови възпитаница са многократни шампиони на България с огромни успехи в страната и чужбина: Румен Дунев, Николай Златков, Радослав Козлеков, Денислав Шишев, Сава Димитров, Димитър Стойчев.