Свиленград 1921 загуби с 1:2 домакинския си мач с Дунав /Русе/. Южняците можеха да измъкнат и точка, но изпусната дузпа от Кирил Дяков ги лиши от тази възможност. Двубоят се игра пред около 200 зрители на стадион Колодрума, които дойдоха да видят как ще изглежда местния тим след драмите станали през тази седмица.

В 15-ата минута външният полузащитник на домакините Христо Стойчев се отскубна на десния фланг, центрира към Кирил Дяков той обаче не успя да засече коженото кълбо. В 34-ата минута при балонно центриране в наказателното поле на свиленградчани Росен Каптиев без малко да излъже Лазар Иванов, след като отклони топката и тя прелетя на сантиметри от гредата на домакините. 60-секунди по-късно Иван Цанков с бомбен изстрел се опита да открие резултата, но и неговия изстрел не намери вярната посока. В 38-ата минута обаче настъпи часът на Иван Янчев. Най-дейният в състава на южняците проби през центъра, залъга няколко човека от Дунав /Русе/ и със премерен изстрел от 30-ина метра вкара рядко красив гол за 1:0 в полза на Свиленград 1921.

 

През втората част наставника на гостите Мирослав Миронов предприе корекции в игровата си постройка и пусна на терена Румен Шанкулов. Това раздвижи играта на русенци и те установиха териториален превес. В 59-ата минута Лазар Иванов изби бомбен удар на Ивайло Кирилов и предотврати сигурно попадение в мрежата си. В 63-ата минута обаче той вече нямаше този шанс. Центриране от корнер свари защитата на домакините неподготвена и Радослав Комитов с глава набута топката в мрежата на Свиленград 1921 за 1:1. Само 2 минути по-късно Ивайло Кирилов с изстрел от пряк свободен удар пък изведе гостите напред 1:2. Попадението бе вкарано от 30-ина метра.

Свиленградчани се вдигнаха и потърсиха изравняване. В 69-ата минута изстрел на Дяков бе спасен от Димов. При последвалия корнер пък настана страхотно разбъркване, при което остана впечатление, че бранител на гостите чисти топката с ръка от голлинията. Главният съдия Атанас Димитров обаче остана безмълвен.

В 69-ата минута резервата Светослав Татьозов получи топката на границата на пеналтерията, майсторски финтира защитник на Дунав и с премерен удар едва не изравни резултата. В 79-ата минута друг състезател, влезнал като смяна – Светослав Костов бе фаулиран в наказателното поле на русенци и този път Димитров вече посочи бялата точка. От 11-метровия наказателен удар Кирил Дяков обаче изпусна да възстанови равенството.