Свилен Костадинов e на път да донесе първи медал за България на игрите в Баку. Той ще се бори за бронза на първите европейски игри.

В кат. до 71 кг на класическата борба дебютантът в нашия отбор на голямо първенство при мъжете надделя с технически туш над чеха Томас Собиечки с 9:0, а после се справи и с украинеца Микола Савченко с 2:1.

На полуфинала 26-годишният варненец бе спрян от азера Расул Чунаев с 0:10 и така стигна до малкия финал за бронза по-късно днес.

През репешажите ще мине Даниел Александров, носител на златния пояс "Никола Петров". В кат. до 80 кг той стартира с успех срещу хърватина Старкевич със 7:3, а на четвъртфиналите падна от азера Рафик Хусаинов с 0:10. Съперникът му стигна финал и така му даде втори шанс.

Още първите си срещи загубиха и приключиха участието си еврошампионът за 2014-а Александър Костадинов (59 кг) и Владислав Методиев (98 кг), втори на Евро 2013.

Костадинов се препъна пред французина Тарик Белмадани с 0:8, а Методиев претърпя поражение от Ардо Аряусаар (Естония) с 0:5.