Българският волейболен национал Светозар Иванов взе титлата на Германия с клубния си отбор Фридрихсхафен, след като тимът спечели петия мач от финалния плейоф срещу Евиво Дюрен с 3:0 гейма в неделя.
 
Новите шампиони се наложиха над съперниците си с 25:19, 25:23 и 25:21 точки и по този начин - с 3-2 победи в серията, добавиха към тазгодишната си Купа на Германия и медалите от първенството.

Тимът на националния ни централен блокировач се окичва със златото за седми път, откакто треньор на отбора е Стелиян Мокулеску. Роденият в северната ни съседка волейболен специалист, който е наставник и на немския представителен състав, успя да превърне 208-сантиметровия ни сънародник и съотборниците му в абсолютни лидери в местното първенство.

Междувременно друг наш волейболен национал - Владимир Николов, който играе във Франция, се размина с титлата на страната, след като отборът му Тур загуби с 0:3 гейма от Пари Волей на финала.

Макар да бе считан за абсолютен фаворит, тимът претърпя поражение и в първата среща от серията (1:3). Миналата година волейболистите на Тур завоюваха Купата на Франция и спечелиха първото място в Шампионската лига "Индезит", но отново не стигнаха до титлата в първенството, тъй като бяха отстранени от Араго дю Сет на полуфинала.