До няколко месеца ще са готови измененията в Закона за спорта, които ще регламентират данъчните облекчения за фирми, решили да подпомагат български отбори, разкри за „Новинар” министърът на финансите Симеон Дянков.

„Вече се работи по нововъведения за спонсорството, издаде вицепремиерът. "Надявам се до края на юли да сме готови с тези документи и да сме избистрили цялата схема, за да влезе за обсъждане в Народното събрание.

Досега работихме по увеличаването на пожизнените пенсии за олимпийските шампиони и медалисти и всичко вече е готово. Надявам се двете предложения да бъдат внесени в комисиите заедно, но до края на годината мисля, че всичко ще бъде изпипано”, добави той.

Както стана ясно по-рано, в новия Закон за спорта се предвиждат по-високи пенсии за легендарните ни спортисти, като при някои от тях увеличението ще е драстично в хиляди левове.

С въвеждането на данъчни облекчения пък правителството се надява да привлече повече инвестиции, с което ще се облекчи държавата като основен „меценат” на българския спорт.