В не особено добро настроение бяха членовете на делегацията ни в Лозана, след като стана ясно че кандидатурата на София за домакинство на зимните олимпийски игри през 2014 година отпада от борбата.

"Видя се, че всичко бе решено в последния момент. Много ми е болно, но човек трябва да се учи от загубите. Гледаме напред. Продължаваме борбата.

Имаме самочувствието да организираме Зимни олимпийски игри и се надявам следващия път да успеем. Не мога да обвинявам никого. Всеки свърши работата си, според силите и възможностите си. Жалко е, защото имахме надежди. Надявам се следващият път да сме още по-подготвени и да успеем", заяви пред "Гонг" председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова минути след като президентът на Международния олимпийски комитет доктор Жак Рох обяви решението.

"Научихме много за възможностите си и за това, как трябва да се представим. Имаме реална възможност да организираме такъв форум и за това продължаваме напред. Има много неща, които трябва да променим около следващата ни кандидатура. Най-важното за да продължим е да се научим да работи заудно, ако искаме да успеем. Логично е да имаме поне 2 модерни зали, които да функционират. В тази насока трябва да работим.
Нужна ни е силна кандидатура, която да има реална навременна подкрепа от държавата и нституциите. Сега мился, че реалната подкрепа на държавата дойде малко късно", коментира пък вицепрезидента на Българския олимпийски комитет Светла Оцетова.

"Според мотивите на Международния олимпийски комитет слабата ни страна е липсата на сериозна правителствена подкрепа за кандидатурата. Слабата инфраструктура и липсата на модерни спортните съоръжения също е отбелязана, като минус", коментира кметът на София Бойко Борисов, който също бе част от делегацията ни в Лозана.