Българският боец Станислав Недков - Стъки съобщи, че официално се оттегля от професионалните състезания по ММА. 33-годишният боец заяви, че това е логичният избор след множество травми, които са пречели за пълноценна подготовка преди двубоите.

"След консултации с лекарския ми екип и по техен професионален съвет,взех окончателно решение да прекратя състезателната си дейност. Много ми е трудно да взема това решение, но имайки предвид физическото ми състояние, смятам че това е най-правилно!", заяви боецът.

Недков за последно записа участие на 24 януари в UFC on FOX 14 в Швеция, където се изправи срещу украинецът Никита Кирилов и претърпя поражение. Въпреки че Недков има договор с UFC за още 3 двубоя, той е говорил с ръководството на организацията и двете страни са стигнали до заключение, че е по-добре българинът да се погрижи за здравето си.

"След 3 операции на коляното и множество други контузии,които не ми позволяват да се подготвям нормално,водейки до дългите паузи между мачовете ми - за 5 години 4 мача - това е логичното решение", допълни Стъки.