Стадион "Академик" в София е опасен за хората, пише днес в. 7 дни спорт. Ежедневникът цитира думи на Радослав Каратанчев, новият шеф на дружеството "Академика 2000", което стопанисва съоръжението.

"Арката на стадион "Академик" може да падне. Това показват експертизите. Железата са изгнили. Там се правят големи концерти, представяте ли си какво ще стане, ако падне", заяви Каратанчев в предаването на bTV "Сеизмограф", цитиран от в. 7 дни спорт.

Бащата на бившата първа ракета на България Сесил Каратанчева призна, че дружествата "Академика 2000" и "Академика Спорт" не само са на нулата, а имат и задължения към държавата, съобщава още в. 7 дни спорт.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков пък обяви, че на 9 февруари ще има среща с министъра на отбраната Аню Ангелов, на която ще бъде обсъдено кои бази ще преминат към спортното министерство.

"В момента целта ни е да направим така, че базите да носят печалба, а не дружествата да са на нула. Трябват пари за ремонти. Парите ни са целеви. Например само допинг лабораторията, която трябва задължително да построим, струва 10 млн. лв.", коментира Нейков.

По въпроса за положението в щангите, където не се знае коя от двете федерации ще получи лиценз, Нейков добави: "Ще обединим двата отбора по един или друг начин. От двете федерации трябва да разберат, че докато спорят, се губи ценно време. Разчитаме на тях за олимпиадата в Лондон 2012".

Утре трябва да стане ясно дали България ще приеме домакинството на световното първенство за юноши, планирано за юни. Нейков обяви, че трябва да се изчака решение от прокуратурата, като не обясни какво точно трябва да кажат оттам, пише още в. 7 дни спорт.