Чекове за общо 849 195 лева раздаде спортното министерство като премии за спортисти и техните треньори, завоювали от началото на годината медали или постигнали призови класирания (до 6-о място) на световни и европейски първенства. Церемонията се проведе в Музея на спорта в Националния стадион "Васил Левски" и на нея бяха служебният спортен министър Петър Стойчев, заместниците му Йордан Йовчев и Иван Ценов, както и кметът на София - Йорданка Фандъкова.

Най-голяма сума очаквано получи европейският шампион по класическа борба от Тбилиси'13 Иво Ангелов - 15 000 лв. Призьорите от тима в свободния стил не присъстваха, тъй като са на лагер в Румъния, но пък присъстваха повече от 40 спортисти и наставници, донесли слава на България по големи състезания.

Церемонията бе в рамките на Деня на спорта 17 май. Пак по този повод по-късно вчера Петър Стойчев награди с почетни плакети общо 93-ма големи български спортисти, треньори и деятели по случай навършване на кръгли годишнини в последната календарна година. Сред тях са олимпийските шампиони Петър Киров и Хасан Исаев (борба), Петкана Макавеева (баскетбол), Тодор Андреев (бокс), Тодор Пиперков и Цветана Божурина (волейбол), Диана Йоргова и Анелия Нунева (лека атлетика), Никола Пъдевски (шахмат).

Денят на спорта се чества за седма година, като през тази са организирани общо 750 спортни събития в различните общини.