Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов уважи 12-ата официалната церемония по награждаване на 10-те най-добри и 10-те най-перспективни млади състезатели за 2014 г., които Държавното спортно училище „Георги Бенковски" в Плевен по традиция отличава  в началото на новата календарна година.

Официални гости на тържеството бяха още съветникът на министъра на младежта и спорта и възпитаник на училището Цветан Антов, народният представител в 43-ото Народно събрание Владислав Николов, заместник-областният управител Красимир Иванов, заместник-кметът на община Плевен Стефан Петков, началникът на Регионалния инспекторат по образование Албена Тотева и др.

Калин Каменов насърчи учениците на СУ „Георги Бенковски" да се раздават на тренировките като вярват в собствените си сили и талант и по-малко да се застояват пред телевизорите и компютрите.

„Сред вас са бъдещите шампиони на България, но кои са те все още никой не знае, ще видим след няколко години. Това зависи  изцяло от вас, от вашата упоритост и раздаване в тренировките", каза заместник-министърът на младите спортни таланти на Плевен.

С почетни плакети Калин Каменов лично отличи спортист № 1 на училището за 2014 година Ивет Горанова - карате и един от най-перспективните млади лекоатлети на България Тихомир Иванов, който получи специална награда за принос към училището и развитието на плевенския и националния спорт. Грамоти от заместник-министъра получиха топ треньорите Георги Гетов - лека атлетика, Галя Николова - лека атлетика и Десислава Лачовска -  карате.