Отлично организиран спортен празник се проведе вчера в столичното училище 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин". Много деца и родители се отзоваха на поканата от ръководството на училището в лицето на директора г-жа Емилия Иванова, спортната школа, учителите по физкултура и Общинския съвет. Темата беше "Лято здравей! Играй с мама, татко и приятели". Събитието уважи и кметът на Люлин г-н Милко Младенов, който се включи дейно в игрите и във футболния мач, с който завърши спортният празник. 

Снимка 619111

Източник: topsport.bg

Началото му с кратка реч сложи организаторката г-жа Илонка Стойчева, която е дългогодишен учител по физкултура в 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин", треньор по хандбал и кинезитерапия (изправителна гимнастика). 

На старта флашбомб зумба танци с треньор Дими Алексиадис (от фитнес "Пулс" в Люлин 6) под звуците на съвременни ритми повдигна настроението на присъстващите, а веднага след това имаше демонстрация на таекуондо от най-добрия клуб по бойни изкуства в страната STAR TEAM с треньори Станимир и Даниела Орлови. 

Снимка 619119

Източник: topsport.bg

За да дойде ред на децата от първи, втори и трети клас на училището от спортен клуб по художествена гимнастика "Алма Ритмик" с треньори Ванеса Найденова и Антония Латинова, които също обраха аплодисментите на хората. 

Снимка 619109

В спортно настроение и с Олимпийското мото "По-бързо, по-високо, по-силно, не е важен триумфът, а участието и борбата", на Пиер де Кубертен, започнаха щафетните игри за децата и родителите. След това имаше и теглене на въже, където родителите се състезаваха отделно. 

Снимка 619112

Източник: topsport.bg

Снимка 619114

Източник: topsport.bg

Снимка 619116

Източник: topsport.bg

Снимка 619125

Източник: topsport.bg

Черешката на тортата беше футболен мач в салона на училището. В единия отбор играха учители, родители и кметът на Люлин, а в другия момчета от представителния тим на 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин". Опитът си каза думата и "ветераните" победиха. 

Снимка 619124

Източник: topsport.bg

Снимка 619123

Източник: topsport.bg

Спортът е здраве, а такива събития са изключително важни. За да растат децата ни здрави, да се учат да бъдат победители и да показват респект към своите опоненти. 

Участващите получиха специални грамоти от празника и си обещаха да са насъщото място и в същото прекрасно настроение след година.