Специална комисия разгледа внимателно и даде своя глас за най-добрите спортисти и Отбор №1 в Пазарджик за отиващата си година. Организатор и инициатор на събитието е председателят на сдружение "Пазарджик спортува" Ренета Камберова, съобщиха от община Пазарджик.

Шест от спортните легенди на България се включиха в комисията, която избра най-добрите спортисти на Пазарджик за 2019 г.

Това са златното момиче на България, световна и европейска шампионка като състезател, световна шампионка като треньор и настоящ председател на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова, единственият български баскетболист, играл в НБА, сега президент на федерацията по баскетбол - Георги Глушков, първият гимнастик, участвал на шест олимпийски игри - Йордан Йовчев, многократният шампион и носител на световни купи и единственият български плувец част от Международната зала на плувната слава - Петър Стойчев, както и Ренета Камберова - абсолютна световна шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика и олимпийска медалистка.

Официалната церемония "Спортист на Пазарджик 2019" ще се проведе на 20 декември. Организатори са Община Пазарджик, Сдружение "Пазарджик спортува", както и Съвет за младежка политика, а събитието е с поглед към 2020 година, в която градът ще се превърне в център на спорта за България.

Община Пазарджик: Получихме титлата "Голям европейски град на спорта за 2020 година”

Община Пазарджик: Получихме титлата "Голям европейски град на спорта за 2020 година”

Официалната церемония по награждаването ще се състои през ноември