Представители на близо 30 клуба по вдигане на тежести стояха до обяд пред вратите на спортното министерство вчера. Недоволните от управлението на настоящото ръководство на федерацията начело с Неделчо Колев, напуснаха сутринта Извънредното общо събрание на централата в "Диана" и поискаха среща с Евгения Раданова. Спортният министър реагира мигновено и прие делегацията, водена от Асен Златев.

"Голяма част от работещите клубове напуснахме протестно форума заради манипулации. Разбрахме, че федерацията незнайно как се е увеличила с още 8-10 клуба. Поискахме да разберем как са произведени те, изведнъж, така спонтанно и как управителният съвет на федерацията без да ги провери ги приема в разрез със закона, тъй като според него те са длъжни да развиват спортно-състезателна дейност. Беше ни отказан достъп до информация да проверим легитимността на тази, които вдигат делегатски карти", каза за "Стандарт" Златев. Той обясни, че под диктата на клубове фантоми присъствието им на събранието е било безсмислено. Така и опита за преврат в щангите претърпя провал.

Олимпийският шампион запозна министър Раданова накратко с проблемите, но не пожела да разкрие какво ще предприеме. Стана ясно, че ще се настоява за пълна ревизия на федерацията от 2011 г. насам. Оказва се също, че федерацията не разполага с никакви документи по азербайджанската сделка. Опозицията държи да знае как са похарчени парите от продадените в Баку Боянка Костова и Валентин Христов. Спряганата сума е 400 000 евро.