Думите на шефът на родната федерацията по бокс Марин Димитров никога не трябва да се взимат за чиста монета. Преди началото на турнира "Странджа" в края на февруари той с гордост заяви на персконференция, че премията от 10 000 лева на Детелин Далаклиев за сребърния медал от Евро'08 в Ливърпул е изплатена до стотинка.

Всичко обаче е било параван за пред медиите, които да оставят Димитров на мира. Далаклиев вече пети месец чака парите, но получава само нови и нови обещания.

"Чух ги преди няколко дни да обсъждат въпроса. Не знам обаче какво е станало. Детелин не се е похвалил", коментира треньорът на националите Петър Лесов.

Димитров обаче не посмя да разиграва другият медалист от шампионата на Стария континент - Кубрат Пулев. В Англия Кобрата спечели златен медал и също прибра 10 000 лева, само че с тримесечно закъснение.

В момента националите са на лагер в "Дианабад", а в началото на април им предстоят турнири в Сърбия и Финландия. След това треньорското ръководство е планирало подготовка в Украйна и Румъния.