Женският шампион на България по хандбал Локомотив-Металекс Билд изтегли много тежък съперник при тегления днес във Виена жребий за третия кръг на турнира за купата на ЕХФ.

Възпитаничките на Здравко Петров ще играят с изключително класния датски отбор Слагелсе. В първата среща варненки гостуват на 1/2 ноември и са домакини на реванша седмица по-късно.

Слагелсе е трикратен победител в Шампионската лига в последните пет години. Датчанките триумфират в най-престижната европейска клубна надпревара по хандбал през 2004, 2005 и 2007 година.

Тимът освен това е носител и на купата на ЕХФ през 2003 година. В състава на Слагелсе няма чуждестранни състезателки, но както е известно, националния отбор на Дания за жени е олимпийски шампион през 2000 и 2004 година.

Във втория кръг на турнира на ЕХФ Слагелсе отстрани гръцкия Арис (Солун) след две победи с 36:20 и с 32:22. И двата двубоя се играха в Дания, защото гъркините са продали домакинството си.

"Още преди жребия вероятността да преминем в четвъртия кръг беше малка. Сега поне ще играем с най-силния отбор в настоящия турнир и в Европа и варненци ще могат да видят играта му. Дано нашите момичета не се уплашат в първата среща", коментира спонсорът на отбора Александър Евтимов.

Националката Камелия Добранчева може да играе срещу датчанките, след като прегледът й е показал, че тя е с разтегнати връзки на коляното и ще почива 2 седмици, но би трябвало да се възстанови до началото на ноември.