"Шампионите споделят" е рубрика, част от дейностите по проекта "Младите хора - Бъдещето на България - отговорни и активни" на Асоциация "Докосни дъгата" и Министерството на младежта и спорта. По Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/, който има за цел да обедини популярни спортисти, топ готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, акцентиращи върху здравословен начин на живот, здравословно хранене и физическа активност.

В третата част представяме най-добрата българска футболистка Евдокия Попадинова, боксьорката Станимира Петрова и джудиста Янислав Герчев.

"Вярвайте, мечтайте и никога не се отказвайте", гласи част от посланието на Евдокия Попадинова - петкратна футболистка №1 на България и настояща състезателка на елитния италиански Наполи. Два пъти печели титлата на България с НСА (София). Първата българска футболистка, играла в Англия. В САЩ става шампион в университетското първенство и е избрана за най-добър новобранец. Неизменна част от националния отбор на България от 2013 година.

Станимира Петрова започва да се занимава с бокс през 2014 година и само няколко месеца по-късно става първата българка със световна титла в бокса - в Чеджу, Южна Корея. Във визитката й блестят и две европейски титли - от 2016 г. и 2018 г. Става и безапелационен шампион на Европейските олимпийски игри в Минск, Беларус.

Янислав Герчев е европейски шампион за мъже до 23 години, 3 пъти номер 5 на европейско първенство за мъже. Медалист от Гранд при и Гранд шлем, участник на игрите в Рио 2016 година. Два пъти вицеевропейски по джудо при 60-килограмовите.