Европейските шампионки на двойки до 19 г. Стефани и Габриела Стоеви имат голям шанс да се класират за олимпиадата в Рио де Жанейро'16 и федерацията ще направи всичко необходимо да обезпечи подготовката им, декларира президентът на БФБ д-р Пюзант Касабян. На шампионата в Анкара миналата седмица хасковлийките класираха България първа по медали заедно със сила №1 на континента - Дания (по 2 титли). Стефани (17 г.) взе злато и на сингъл и вече е №72 в ранглистата за жени. А дуетът Стоеви е още по-напред - №40 в света.

"Ако работим все така екипно и добре, двете може да влязат в Топ 20 на двойките и да се класират за игрите в Рио - прогнозира Касабян. - На тях двете и на първите ни две ракети при жените - Петя Неделчева и Линда Зечири, ще осигурим възможно най-много участия по турнири. А за сестри Стоеви сме пред подписване на договор с голям клуб в Индонезия, където двете да се подготвят на високо ниво".

От федерацията изразиха тревога, че отпуснатите от МФВС средства за наем на зала "София", в която тренират националите, ще стигнат едва до средата на годината.

"Търсим начин да уредим този въпрос, поискали сме среща с министър Петър Стойчев. Само токът в залата е 8000 лв. на месец", обясни генсекът на БФБ Володя Златев.