Агитката много ни помогна в Баку, подкрепата им ни успокои. Това казаха златните медалистки в бадминтона сестри Стоеви.

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви триумфираха в турнира по бадминтон на двойки жени, с което осигуриха първо злато за страната ни на Европейските игри в Баку. Представителките ни надиграха рускините Екатерина Болотова и Евгения Косецка с 21:12, 23:21.

"Много сме развълнувани и още не можем да повярваме, че взехме златните медали. Щастливи сме, че донесохме първия златен медал за България от игрите в Баку. Това е голям успех за нас и сме благодарни на голямата агитка, която ни подкрепяше, както и на треньора ни."

"Агитката много ни помогна, което ни накара да се успокоим. Първият гейм мина много добре за нас, вторият, рускините искаха да го спечелят, но ние си казахме, че няма да го дадем. Скоро започват турнирите ни за квалификация за Рио, надявам се, че като приключат ще сме първата двойка на България, която се е класира за Олимпиадата."

"Голяма гордост е да знаеш, че си спечелили злато и че трябва да носим още и още успехи за България, но ние ще се постараем. Това, че сме сестри много ни помага на синхрона в двойката на корта. Мисля, че за успехите това ни помага. И двете си имаме силните и слабите страни, затова се допълваме", казаха сестрите.