Министерството на младежта и спорта е предвидило в бюджета за 2016 година средства за подпомагане на детско-юношеските школи, съобщи в Русе министърът на спорта Красен Кралев.

Сумата от 1 млв.лв. ще се използва за школите, които имат най-ярки постижения и най-много деца. Кралев се срещна с футболния отбор на „Дунав" и подари на детския тим екипи и топки. Министърът подчерта, че е много важен примерът на отборите като „Дунав", който вече играе в „Б" група и се стреми да влезе в елитната група догодина. Това ще привлече повече деца към спорта и ще ги откъсне от компютрите, а след 20 години средствата, отделени за спорт, ще се възвърнат като икономии от бюджета за здравеопазване. Той коментира, че държавата е започнала да помага вече на футбола, защото той е най-популярният спорт, и постепенно ще се включи да подкрепя и други спортове.

Ще се отпуснат средства за реконструкция на стадиони, чиито отбори играят в „А" група. Красен Кралев закри символично в Русе Европейската седмица на спорта, като присъства на различни спортни инициативи в Русе, Бъзън и Ценово.