Японката Секай Мори вече е законна дъщеря на легендарния на щангист Наим Сюлейманоглу.

Стоичков се сбогува с Наим Сюлейманоглу със сълзи на очите (ВИДЕО)

Стоичков се сбогува с Наим Сюлейманоглу със сълзи на очите (ВИДЕО)

"Не познавам по-голям спортист от него"

Езин и Сезин, които са дъщери на Сюлейманоглу, се отказаха да обжалват съдебното решение, което узакони бащинството на на Наим.

На 3 януари 2018 година Секай заведе дело в четвърти семеен съд в квартал "Буюкчекмедже" в Истанбул, като искаше да бъде призната за дете Сюлейманоглу, който почина на 18 ноември 2017 година.

В следствие на това през лятото беше екзхумирано тялото на великия щангист и беше взет генетиченю материал за сравнение. В началото на есента съдията призна, че Секай е дъщеря на Наим. Според доклада на института по криминалистика това е 99,99% съгласно анализа на пробите.

Две от другите три дъщери на Наим първоначално не приеха решението. Но в крайна сметка те признаха, че битката е загубена.

Секай е родена в Анкара от връзката на Наим с японската журналистка Киоко Мори по време на олимпиадата в Сеул. Щангистът дори лично присъства на раждането. След няколко месеца обаче Наоми си събра багажа и се прибира в родината си. Върна се само веднъж, но така и не успя да се свърже с родения в село Птичар, Наим.

Едно от последните желания на Сюлейманоглу беше да бъде намерена четвъртата му дъщеря. Брат му Мухарем откри момичето. Нейната майка дори посети гроба на Наим.

Въз основа на окончателното решение на съда дирекцията по населението в министерството на вътрешните работи в Анкара трябва да издаде нов акт за раждане на Секай, в който името на Наим да фигурира като баща. Сюлейманоглу няма брак с нито една от трите жени, от които има деца. Другите си три дъщери обаче е признал официално и те носят неговата фамилия.

Сега наследството на Наим ще се дели на четири. Според турските медии в последните си дни той е успял да продаде малкото му останали имоти на стойност от около 2 милиона евро и е купил сграда в престижен квартал на Истанбул, като рентата от нея трябва да отива за децата му.

Наим почина от кръвоизлив в мозъка, след като беше приет в болница с проблеми с черния дроб. В крайна сметка донор беше намерен, но организмът му не успя да се справи с трансплантацията, която бе направена в най-престижната турска клиника.