Едно от първите предложения на новия генерален директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков е създаване на дирекция "Спорт".

За директор на дирекция "Спорт" в БНТ е предложен Сашо Йовков, който беше един от кандидатите в приключилия конкурс за генерален директор на обществената телевизия. Той бе вторият номиниран за гласуване от членовете на СЕМ.

Ето какво каза г-н Йовков пред медията ни:

"Благодаря Ви за поднесените суперлативи по мой адрес, но държа да подчертая, че сам човек нищо не прави. Екипът е важният. А спортът в националната телевизия нееднократно е доказвал, че е сред най-добрите, ако не и най-добрият, ефективен и професионален екип от личности, които работят като едно цяло.

Да, предложението е от новоизбрания генерален директор, като предстои да бъде гласувано от Управителния съвет на телевизията. Както това за обособяването на самостоятелен отдел, така и за моето евентуално назначаване.

Българската национална телевизия през годините е правила аудиторията свидетел на някои от най-значимите моменти в спортната ни история. Така ще бъде и занапред.

Освен това ще направим всичко по силите си, за да доставим и допълнителна информация, допълнително съдържание, което до момента не е било предоставяно. Целта е ясна - младите хора да знаят и разпознават БНТ по начина, по който и по-опитните и рутинирани - като мястото за спорт в ефира", каза Сашо Йовков пред ТОПСПОРТ.

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков предлага създаване на дирекция "Спорт"

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков предлага създаване на дирекция "Спорт"

За директор е предложен Сашо Йовков